Dames Style Sneakersamp; Nijhof A4731 Gympen Aqa Schoenen shrdtxBQCo

Je hebt van die dagen dat je huidaandoening opspeelt. Je wilt toch graag werken, maar die dag zie je op tegen de reistijd. Hoe handig is het dan dat je thuis aan het werk kan en je inspanningen met rust kunt afwisselen. Gelukkig staan steeds meer werkgevers daar positief tegenover. Wel is het handig dat je leidinggevende en je collega’s weten dat je thuis werkt en wat je oppakt die dag. Hoe is dat bij jou op het werk geregeld?

Dames Style Sneakersamp; Nijhof A4731 Gympen Aqa Schoenen shrdtxBQCo

Werken met een huiaandoening of andere chronische ziekte kan. Er blijken 4 succesfactoren te zijn die je helpen plezierig aan het werk te blijven.

1.    Band met je leidinggevende

eu Schoenen Kane Voetbal Voetbalschoenen eu Voetbalschoenen Kane Kane Schoenen Voetbal Voetbalschoenen 4ARLj35q

Nee, je baas kan er niks aan doen dat je een huidaandoening hebt. Wel is het belangrijk dat er op je werk een veilige sfeer is om zaken bespreekbaar te maken. Je leidinggevende speelt daarin een belangrijke rol.

Is er op je werk ruimte je werk en taken anders in te delen of op een andere manier aan te pakken? Hoe groot is de flexibiliteit daarin zonder dat de kwaliteit van werk eronder lijdt? Is er gelegenheid te experimenteren met taken en uren?

2.    Slim omgaan met je energie

Bij veel chronische aandoeningen speelt vermoeidheid, verminderde energie en pijn een grote rol. Dat zijn onzichtbare klachten. Je leidinggevende en collega’s kunnen daardoor moeilijk inschatten wat je wel of niet aankunt. Jij bent de enige die dat kan aangeven. Belangrijk is dat jij weet hoe jij van activiteiten herstelt en hoe lang het herstel duurt. Welke taken zijn echt te zwaar, bij welke taken heb je hulp nodig en welke taken zijn geen probleem.

Enkele vragen die je daarbij helpen:

  • weet jij van jezelf hoe jouw uiterste grens eruit ziet? Dan functioneer jij op je toppen van je kunnen. Wat doe je dan, hoe voel jij je?
  • hoe ga jij met je energie om? “Haal je dingen in” als je een goede dag hebt waardoor je de dagen daarna veel hersteltijd nodig hebt?
  • wat doe jij om te herstellen van activiteiten?

Hoe beter je dit weet van jezelf, hoe beter jij je leidinggevende en collega’s kunt aangeven wat wel of niet kan. Je geeft dan duidelijker aan wat je nodig hebt om te werken.  Als je dat nog niet van jezelf weet, maak dan afspraken hoe je daarmee kunt experimenteren.

Je collega’s en leidinggevende willen tenslotte alleen maar weten wat ze van je kunnen verwachten.

3.    Communiceren met je omgeving

Als je band met je leidinggevende goed is en je van jezelf weet hoe je slim met je energie omgaat, verloopt de communicatie met je omgeving een stuk soepeler. Betrek ook je directe collega’s erbij.

Een paar tips voor het voeren van gesprekkenMax Axis Zwartgroen Air KinderenAktiesport Sneakers Nike 8POmNnyv0w:

  • wat is het doel van het gesprek en geef dat aan voordat het gesprek begint. Dit zorgt ervoor dat het gesprek een koers heeft.
Aanbieding Puma Schoenen Zwart Sneakers Evoknit Hoge Online Ignite gy6f7b
  • wees concreet – wie / wat / waar/ wanneer/ waarom/ hoe. Ondersteun het met voorbeelden. Dat maakt het makkelijker te begrijpen.
  • formuleer positief. Ons brein onthoudt positief geformuleerde zaken beter.

4.    Je behandeld arts

Je huisarts of specialist is geen expert op het gebied van arbeid en gezondheid. Daar zijn onder andere bedrijfsartsen voor. Wel is het fijn als je een arts hebt die (behoud van) werk als een van de behandeldoelen heeft opgenomen in jouw behandelplan. Een behandeld arts die vraagt hoe het op je werk gaat en je kan verwijzen naar mensen die je daarbij helpen.

Hoe zit het met jouw succesfactoren?

 

Dames Style Sneakersamp; Nijhof A4731 Gympen Aqa Schoenen shrdtxBQCo